پروژه بلندپروازانه خدمات اینترنت شرکت فضایی اسپیسایکس موسوم به "استارلینک"(Starlink) که توسط "ایلان ماسک" اجرایی میشود، قصد دارد 12 هزار ماهواره را برای دسترسی بهتر اینترنت در سراسر دنیا به ویژه مناطق دورافتاده و کشورهای در حال توسعه به فضا پرتاب کند.
به گزارش ایسنا و به نقل از تکتایمز، شرکت فضایی اسپیسایکس به دنبال افزایش 500 میلیون دلاری بودجه پروژه اینترنت ماهوارهای "استارلینک" و رساندن ارزش آن به 30.5 میلیارد دلار است.
"ایلان ماسک" بنیانگذار شرکت اسپیسایکس قصد دارد طی پروژه بلندپروازانه "استارلینک"، 12 هزار ماهواره را برای دسترسی بهتر به اینترنت در مناطق روستایی و کشورهای در حال توسعه به مدار زمین بفرستد.
بر اساس گزارش منتشر شده توسط وال استریت ژورنال، پروژه "استارلینک" که به اخیرا مورد تایید کمیسیون ارتباطات فدرال آمریکا(FCC) قرار گرفته است، شاهد افزایش نیم میلیارد دلاری بودجه خود از جانب سهامداران اسپیسایکس و تسلا موتورز خواهد بود.
پیش از این، اسپیسایکس گفته بود که کهکشان ماهوارهای "استارلینک" در مداری پایینتر از مدار مقرر شده اولیه اجرایی خواهد شد و این ماهوارهها به کاهش زبالههای فضایی موجود در مدار زمین کمک میکنند و همچنین سیگنالهای بهتری را به مناطق دورافتاده ارائه میدهند.
اسپیسایکس قصد دارد در مرحله اول، 4409 ماهواره را در مدار قرار دهد که از این میان، 1584 ماهواره در مدار نزدیک به 550 کیلومتری بالای سطح زمین قرار میگیرند. مدارها در چنین فاصلهای عمر کوتاهتری دارند. چرا که به جو سقوط میکنند و پس از چند سال میسوزند.
از سوی دیگر، بسیاری از ماهوارههای ارتباطی معمولا در مدارهایی هستند که بیش از هزار کیلومتر بالای سطح زمین هستند.
با این وجود اسپیسایکس یک دیدگاه متفاوت دارد. این شرکت در برنامه خود اعلام کرد که مدارهای پایینتر چندین ویژگی جذاب را در طول عملیات ارائه میدهند و احتمال کمی وجود دارد که به مشکل بخوریم.
تصمیم این شرکت متاثر از پرتاب ماهواره آزمایشی خود موسوم به "تنتن" است که در اوایل امسال پرتاب شد. اسپیسایکس با پرتاب این ماهواره راههایی برای مقابله با مضرات مدارهای ارتفاع پایین پیدا کرده است.
آنها انتظار دارند که از مزایای این مدار از جمله کاهش زمان ارسال و دریافت سیگنال از ماهواره بهره بگیرند.
اسپیسایکس در حال حاضر دارای رکورد 21 پرتاب موفقیت آمیز در سال 2018 است و یک ماهواره قدرتمند جیپیاس با نام "وسپوکی"(Vespucci) را آخر هفته گذشته به عنوان آخرین پرتاب سال 2018 با موفقیت پرتاب کرد.
.: Weblog Themes By Pichak :.